Animationsvideo kräver lite tålamod

  0
  2205

  Att göra en animationsvideo kräver lite tålamod och att man har tänkt igenom hur man vill att slutresultatet ska bli. Har man tänkt göra en saga, en reklamfilm eller en långfilm så går man tillväga på olika sätt. Ofta finns det webbaserade kurser eller utbildningar om animationsvideo som man kan anmäla sig till eller ladda hem. Det finns till och med kurser för mindre barn som man kan gå en eller två kvällar i veckan. Då lär man sig grunderna på ett bra sätt.
  Ibland ordnas det kurser i animationsvideo under loven. Då brukar det vara antingen en hel dag eller någon timme varje dag.
  videos-1240742_960_720
  Animationsvideo kan man använda till enormt mycket och det finns omkring oss hela tiden. När man ser en reklamfilm, när man ser en film på bio eller TV, i dataspel eller i utbildningssyfte. Många företag gör väldigt fina animationsvideo för att visa en viss produkt eller hur man ska sätta ihop en specifik produkt. Om man exempelvis köper en möbel så kan företaget hänvisa till en sida på nätet där man hittar en animationsvideo om just detta. Då ser man exakt hur man går tillväga, var alla delar ska sitta och hur man sätter ihop möbeln. Detta är både bra och billigt för företaget som säljer möbeln. De behöver inte trycka upp en massa instruktionsbeskrivelser som dels kostar pengar att trycka och sedan att packa och leverera ut. Om någonting ändras med möbeln så behöver man inte trycka upp nya manualer eller beskrivningar utan man ändrar bara lite i animationsvideon på nätet. Otroligt smidigt och enkelt.

  Man kan ibland även använda samma grund till flera olika produkter. Animationsvideon visar en grund och sedan kan man välja vilken av modellerna man vill sätta ihop.
  Många företag gör även animationsvideo som visar en miljö över deras produkter. Om man exempelvis säljer marksten så visar man kanske olika uppfarter eller trädgårdar där man lagt just dessa stenar. Ändras sedan utbudet eller en viss sten tas bort så plockar man bort just denna sekvens i animationsvideon.

  Det är även bra för att visa hur saker fungerar. Om det är en teknisk produkt där man behöver förstå en inkoppling eller hur en sak fungerar så kan man göra en animationsvideo. Man kan göra en kompressor i genomskärning och visa hur de lika delarna arbetar. Man kan visa produkten från olika vinklar. Om man säljer en viss typ av golvbrunn så kan man göra en animationsvideo som visar hur man monterar denna på rätt sätt. Man kanske behöver en viss typ av underlag eller en specialbehandlad matta som täcker brunnen. Då kan man enkelt med en animationsvideo visa de olika stegen på ett lättförståeligt sätt.

  Det är verkligen helt annorlunda att se en animationsvideo som visar de olika stegen än att läsa en lång beskrivning med ibland väldigt otydliga bilder. Animationsvideon blir mer tredimensionell och mycket lättare att ta till sig.
  Därför är animationsvide ett fantastiskt verktyg som är otroligt användbart oavsett vad man vill visa.