Kläder för väder och fiskeutrustning i mängder

0
1954

Då var det napp! Spänningen stiger när man är på väg att veva in den där efterlängtade fisken efter en dag ute på sjön. Kanske står man längs kanten där vatten och land möts, inväntandes på att en fisk ska nappa. Det finns en stor rad fördelar med att fiska, men över allt annat kan man berömma hur mångsidigt det är. Fiske är nämligen både en avkopplande aktivitet som man kan ta del av för att gassa i solen och ta det lugnt en vacker sommardag, men samtidigt är det otroligt spännande och involverande. När man väl har stått och fiskat ett tag och plötsligt märker att man har fått napp kan ett riktigt glädjerus uppstå, och allt hänger nu på att man vevar in fisken på rätt vis.

 

Den här glädjen kan dock lätt sänkas när man snabbt ska hämta in sin fångst och märker att ens byxor plötsligt har blivit genomdränkta. Usch, så förfärligt det kan kännas att bli genomblöt rätt in på huden, och kylan gör definitivt inte detta bättre. Just därför är det en fantastisk idé att alltid ha den rätta utrustningen med sig för maximal komfort, så att man slipper oroa sig och istället kan fokusera på det roliga.

 

Vadarbyxor

Det underlättar så om man har sina vattentäta vadarbyxor på sig när man tar sig ut i vattnet för att hämta in sin fångst. Aldrig behöver man tänka ”om endast jag hade haft ett ombyte med mig”, då vattnet stannar utanför vadarbyxorna och inte tränger igenom. Slipp kylan och slipp den äckligt blöta känslan.

 

De som föredrar att stå en bit ut i vattnet när de fiskar kan även få stor hjälp av vadarbyxorna med stövlar inkluderade. Här behöver man inte vara rädd att vattnet tränger in i galoscherna, då vadarbyxorna sitter tätt intill stövlarna för maximalt skydd. Om man så vill kan man självfallet bära en vadarjacka utanpå vadarbyxorna för att inte behöva frysa, och samtidigt ha fickor stora nog att förvara många av de mindre tillbehör som kan behövas vid fiske.

 

Flugrullar

 

Jo vars, nu står man där med de rätt kläderna, professionellt utvändigt men med avsaknad av den viktigaste biten. Om man inte har en flugrulle som imponerar kan man inte räkna med att fiskarna tittar åt ens håll. Det finns ett stort antal flugrullar ute på marknaden som är specialtillverkade för att passa just den typen av fiske som intresserar en. Om just flugfiske är din forte får du heller inte glömma de viktiga flugorna. Betet måste nämligen likna den föda som fiskarna är på jakt efter. Om du har lyckats finna den bästa flugan kan du vara säker på att fiskarna blir lurade och tror att middagen är serverad. I själva verket har de blivit överrumplade, och du har nu en imponerande fisk i hand att känna dig stolt över. För en fiskeentusiast kan det knappast bli bättre. Så länge du har den rätta utrustningen ska du se att du snart får napp.