Kylskåp för alla tillfällen

0
2177

Köket har idag fått en mer central plats i hemmet. Man kan nästan säga att det är hemmets hjärta. Designen på de olika vitvarorna såsom kylskåp och frys har fått stor betydelse. Det är i köket som det händer. Det är här man samlas.

Hur ofta händer det inte att vardagsrummet blir tomt och man hittar gästerna i köket.

Det är inte bara efterfesten som är i köket utan det är ofta där hela festen har sin början.

 

Vikten av ett kylskåp

En av de viktigaste vitvarorna är just kylskåpet. Kök och mat hör ihop och om maten inte förvaras på rätt sätt så blir det svårt att tillaga goda och fräscha middagar. Det finns en regel som säger att det max får vara 8 grader i kylskåpet. Livsmedelsverket lämnar en rekommendation som säger 5 grader. Detta följer i princip alla tillverkare. Vissa kylskåp håller dock endast 3 grader. Ofta kan du själv ställa in önskad temperatur vilket definitivt underlättar. En del förvarar sina varor i kylskåpet en längre tid och då är det bra om temperaturen är något lägre. En del handlar nästan varje dag och varorna i kylen har en hög omsättning. Då går det utmärkt att hålla 5 grader.

 

Inredningen i kylskåpet är viktigt. Den måste passa det behov man har. Man kanske behöver plats till lite större bunkar eller kärl, eller så vill man ha mycket lådor till olika grönsaker. Man kanske föredrar hyllor för små burkar eller så vill man kunna lägga flaskor i flaskhållare. Det finns kylskåp med integrerat frysfack men även kombinerade kyl- och frysar.

 

Hur saker och ting har förändrats

 

Designen på både kylskåp och andra vitvaror har ändrats radikalt genom tiderna.

Förr var alltid vitvaror vita då vitt stod för ”rent” och ”fräscht”. Idag tänker man annorlunda. Eftersom köket har en så central plats i hemmet så måste också dess inredning följa trenderna. Du kan få vitvaror i nästan vilken kulör du vill. Att kunna få samma nyans på sitt kylskåp som färgen på köksluckorna gör att köket får en annan helhet.

 

Många väljer kylskåp i en stark färg såsom röd eller grön för att det ska sticka ut och det finns riktigt snygga designmodeller som lyfter upp ett helt kök. Det blir väldigt effektfullt att satsa på samma design i övriga vitvaror som en röd tråd genom köket. Ett rött-lackat kylskåp och en kaffekokare i samma design. Därtill en snygg kryddhylla och lite röda små tavlor. Kanske en korg med lite röda paprikor. En stor nyhet är även belysningen som nu finns utvändigt. Detta gör att köket kallar på uppmärksamhet även när det inte används. En svag snygg belysning höjer dessutom atmosfären. Du kan till och med koppla din smartphone till ditt kylskåp och andra vitvaror. Inte är det därför konstigt att köket har fått en sådan central roll. Om man är på jakt efter det perfekta kylskåpet kan man ta en titt på kylskåp test som förser en med mycket information kring ett flertal kylskåp.