Telefonen – Mackapären som förbinder dig med hela världen

  0
  2057
  Mobiloperatörer i Sverige
  Mobiloperatörer i Sverige

  Telefonen förändrade allt. Med hjälp av den är vi inte längre begränsade av långa distanser. Med hjälp av telefonen kan vi i dag kontakta vem vi vill på bara ett par sekunder, oavsett vart personen befinner sig. Det är en av de mest fantastiska uppfinningarna genom tiderna.

  Teknologin utvecklades snabbt, och tillslut började man ta fram mer mobila versioner. Från början var de framtagna för att hjälpa vid utryckningar och användes mest i polisbilar, brandbilar och ambulanser. Även militären såg värdet av trådlös kommunikation.

  Tillslut började man även att tillverka mobila telefoner till privatpersoner och ”vanligt folk”. De första modellerna var tunga, stora och klumpiga. Många var skeptiska i början, men teknologin förbättrades otroligt snabbt. Mobilerna blev mindre och mindre, samtidigt som de blev lättare att hantera och förstå. Fler och fler företag började producera sina egna mobiltelefoner. Nu har vi massor av märken och modeller att välja bland. I dag släpps nya modeller varje år, och varje ny modell är snäppet bättre än den förra. Mobilen blir bara mer och mer avancerad.

  I dag har vi mobiltelefoner som kan det mesta. Att ringa och ta emot samtal är inte längre huvudfunktionen med våra telefoner. Med hjälp av dagens mobiltelefoner kan vi hålla koll på mailen, betala räkningar, se på film och serier, spela spel, spela in filmer och ta bilder med riktigt hög kvalitet, ja i stort sett det mesta! Det har vi våra mobiloperatörer att tacka för.

  Operatörerna – Företagen som håller oss uppkopplade.

  För att kunna ta del av allt detta, måste vi först välja en mobiloperatör. Mobiloperatörer är företag som håller erbjuder tjänster för mobil telekommunikation. Det är helt enkelt dem som håller allt i gång. I dag finns det mängder av mobiloperatörer som ständigt arbetar för att förbättra Telecom (telekommunikation).

  Varje operatör har sina egna erbjudanden och sina egna priser på sina tjänster. Ofta sätter de samman olika paket som är anpassade efter en speciell målgrupp. Om du är ute och reser mycket, vill du kunna ringa mellan länder utan några begränsningar och dyra räkningar. Du som är student kanske vill ha ett lite billigare abonnemang. Då har de flesta mobiloperatörer några billigare alternativ. I dag finns det en uppsjö av olika alternativ. Du kan skräddarsy ditt abonnemang så att det passar dig själv på bästa sätt.

  Mobiloperatörer i Sverige.

  Här i Sverige har vi massvis av mobiloperatörer att välja bland.

  Telia är landets största mobiloperatör. Tele 2 är näst störst, följt av 3 (eller Tre). Utöver de tre största finns bland andra Comviq, Halebop, Telenor, Universal Telecom, Fello och Hallon.

  Att välja rätt operatör kan kännas svårt, speciellt när man är ny i operatörsdjungeln. För att få hjälp med detta, kan man använda sig av olika siter eller hemsidor som jämför de olika operatörerna och deras abonnemang. Några exempel är mobilabonnemanget.nu, compricer.se, surf.nu och mobiltelefoni.prisfakta.se. På sidorna kan du jämföra de olika operatörernas tjänster, täckning och priser.