Reklam hör inte hemma i din brevlåda

0
1767

Reklamblad, reklamtidningar och flyers. De allra flesta av oss drunknar i reklampost i stort sett varje dag året runt. Få ting är så irriterande som att öppna sin namnskylt brevlåda och bara hitta högar av reklam.

Postreklam är irriterande på flera olika sätt. Den tar tid att sortera bort, den skadar miljön och får oss ibland att köpa saker som vi egentligen inte behöver.

Tar värdefull tid

För det första tar det riktigt lång tid att sortera all sin post när man får så extremt mycket reklam varje dag. Ofta får man inte bara hem reklamblad från ett företag, utan från mängder av olika företag. Oftast handlar det om olika mataffärer som tävlar om din uppmärksamhet.

 

I vissa fall får du hem reklamblad från butiker som du kanske bara har besökt en enda gång. Dessa vill ju såklart ha dig tillbaka. Då försöker de locka dig med sina reklamblad eller tidningar. Därför blir din namnskylt brevlåda fylld av onödig reklam varje dag. Det är riktigt irriterande och tar bara en massa värdefull tid. Tid som skulle kunna spenderas på så mycket annat viktigt eller roligt i livet.

 

Dåligt för miljön

Varje år produceras tonvis av reklamblad och reklamtidningar. Det är ett riktigt svineri, rent utsagt. Det går åt ofantliga mängder med resurser vid tillverkningen av denna reklam. Resurser som skulle kunna användas på ett mycket bättre och effektivare sätt.

Många väljer därför att sätta upp en namnskylt brevlåda med texten ”Ingen reklam tack” eller liknande för att kunna slippa all denna onödiga reklam i sin brevlåda. Vi måste verkligen sätta stopp för detta miljösvineri. Säg nej tack till reklamposten en gång för alla och var med och gör skillnad du också.

Får dig att spendera i onödan

Vi har säkert alla fallit för denna konsumtionsfälla någon gång. Vi ser något i reklambladen som får oss att bli intresserade, sedan åker vi ut och köper det eller beställer det. I vissa fall kanske man inte hinner tänka efter ordentligt innan man gör sitt köp. Ofta handlar det om riktigt onödiga köp.

Om man står i en knivig ekonomisk situation, kan detta vara riktigt farligt. Så tänk efter lite extra när du läser reklambladen som du får hemskickade. I de allra flesta fall är det inte värt pengarna. Det är klart att man kan fynda lite ibland, men oftast är erbjudandena inte speciellt fantastiska. Det finns andra mer viktiga saker att spendera sina pengar på. Lägg dem på något viktigt eller något roligare istället.

Bästa lösningen

Den allra bästa lösningen på problemet är att skaffa sig en namnskylt brevlåda. Det är som tidigare nämnt en brevlåda med text som visar att du inte vill ha någon reklam. Det går snabbt och enkelt att beställa en dekal till sin brevlåda. Det är även en riktigt billig lösning.

 

Det är viktigt att du verkligen är tydlig med ditt budskap. Vill man inte ha någon reklam i sin brevlåda så ska man heller inte få någon reklam i sin brevlåda. Det är dags att även du sätter ner foten. Skaffa en namnskylt brevlåda du också.