Så hittar du rätt i nätdejtingdjungeln

  0
  2548

  Har du svårt att välja vilken dejtingsida du vill dejta på? Det är helt förståeligt. Många har faktiskt samma problem. Med den otroliga mängden av dejtingsidor vi har att välja mellan i dag, kan det vara både svårt och jobbigt att hitta rätt. Det är ju som en enda enorm djungel. Här kommer därför lite tips på hur du hittar en dejtingsida som passar just dig och dina intressen, oavsett ålder eller bakgrund.

   

  Dejting för unga

  Om du är mellan 18–30 år och letar efter en partner, finns det dejtingsidor speciellt framtagna för dig. Många av de stora dejtingsidorna har 30 som sin minimiålder. Där är medlemmarna oftast mellan 30–50.
  Men det finns faktiskt dejtingsidor som passar bättre för dig som är lite yngre. Några dejtingsidor som är extra populära bland yngre nätdejtare är till exempel Tinder, Happypancake och nextlove.

   

  Dejting för äldre

  50plusmatch eller 60plus.se är ett par bra exempel på sidor för dig som är över 50 och vill träffa en partner eller bara en vän. När du använder någon av dessa sidor kan du vara säker på att du får träffa andra individer med minst lika mycket livserfarenhet som dig.

  Elitsinglar.se har även en del 50plusare på sin sajt.

  För dig med lite högre krav

  Elitsinglar.se är till för dig som har lite högre krav på din potentiella partners karriär och arbetsbakgrund. Vill du ha en partner som har en högre utbildning eller en hög position på sitt jobb? Då är elitsinglar.se det rätta valet för dig.

   

  För dig som är öppen för det mesta

  De allra största dejtingsidorna på nätet är väldigt varierade när det kommer till ålder och karriärer. Om du inte har någon direkt preferens kan du med fördel välja någon av dessa när du ska nätdejta. Fördelen är då att du har fler potentiella partners tillgängliga, då antalet medlemmar ofta är mycket större än på de mer inriktade dejtingsidorna.

   

  Viktigt med trygghet

  När du dejtar på olika dejtingsidor är det viktigt att du alltid känner dig trygg. Välj en av de mest kända och använda dejtingsidorna, så vet du att du kan känna dig trygg när du nätdejtar. På Datingpilot.se hittar du några av de bästa dejtingsidorna på nätet. De jämför dejtingsidor ofta, så att du som användare ska vara säker på vilken dejtingsida som passar just dig och din dejting.

  Visa respekt

  Att visa respekt mot andra är en självklarhet, även när du dejtar online. Du har alltid rätt att säga nej till en träff eller en kontakt. Det har även de personer som du väljer att kontakta. Var professionell och acceptera att alla inte är intresserade av dig heller. Försök aldrig att tvinga någon till att träffa dig. Du ska heller aldrig låta någon annan tvinga dig till något som du inte känner dig bekväm med. Respekt är något av det allra viktigaste när det kommer till dejting, oavsett om det är över nätet eller i verkligheten.

  Inför första träffen
  När du väl får napp kan du se fram emot er allra första riktiga dejt. Det är nog den allra bästa biten med onlinedejting. Det är ju då ni verkligen får en chans att lära känna varandra på riktigt!

  Ett bra tips till första dejten är att se till att ni träffas på en plats där ni har andra människor omkring er. Upplev den där fantastiska pirriga känslan i magen och gå på till exempel en biodejt eller en romantisk middag på en fin restaurang. På så sätt kan ni båda känna er säkra och trygga tillsammans.

  Berätta gärna för en vän eller familjemedlem att du ska på din första dejt med någon du aldrig har träffat förut. Be dem gärna att lämna av dig och hämta upp dig efter dejten.