Skäggfärg och skäggolja för stil och komfort

0
2008

Det är inte ovanligt att skäggbärare drar nytta av skäggfärg för ett eller annat skäl. Kanske har gråa partier börjat visa sig och man därför vill att färgen ska vara mer enhetlig. Kanske handlar det om att håret på huvudet och ens skägg har olika färger och man istället vill att färgerna ska matcha. Vad skälet än är finns det en sak som är säker: Goda resultat finns att hitta om man drar nytta av skäggfärg.

 

Tips och trick för färgning av skägg

 

När man färgar sitt skägg vill man självfallet att färgen ska sitta i så länge som det går och det är därför bra att veta om vissa tips för en långvarig förändring. Innan vi fördjupar oss i detta är det dock en god idé att först gå igenom hur man färgar skägget.

 

Innan man ens börjar applicera skäggfärgen ska man alltid tvätta ansiktet för att säkerställa att ingen smuts har fastnat. Därefter trycker man ut färgen och blandar den. Med hjälp av borsten som medföljer i de flesta paket applicerar man färgen på skägget med varsamhet. Det är nämligen inte särskilt roligt om färgen hamnar utanför skägget. Sedan väntar man tre till sju minuter, beroende på hur stark man vill att färgen ska bli. Slutligen är det viktigt att tvätta skägget noggrant. Om färgen har råkat hamna på huden runtomkring kan man behöva skrubba lite extra.

 

Nu när vi väl snabbt har gått igenom processen kan vi övergå till de tips och trick som man kan använda sig av. Först och främst kan vi faktiskt återgå till den första punkten i föregående stycke som handlade om att tvätta skägget. Det här är ett av de viktigaste tipsen för att färgen ska hålla så länge som möjligt. För det andra ska man se till så att man använder ett milt schampo för att tvätta skägget. Huden blir lätt irriterad om man använder vanligt hårschampo, så överväg att införskaffa ett skäggschampo. Sist men inte minst bör färgen appliceras så nära skäggstubben som man kan. Skrubbkräm kan komma till nytta om huden har råkat få ett par skvättar av färg på sig.

Red Hair Greens Redhead Beard Man Red Beard

Den viktige skäggoljan

 

Skäggfärg eller inte, alla vill vi hålla hygienen och stilen på topp. För att få den fräscha och stiliga looken kommer en skäggolja väl till hands. En stor majoritet av skäggbärare har nuförtiden minst en flaska skäggolja i hemmet, men hur kommer sig detta egentligen? Vad är det som är så bra med skäggolja? Mer än ett par saker, faktiskt!

 

Först av allt slipper man det jobbiga kliandet som man kan känna av om huden är för torr eller irriterad. Med hjälp av oljan återfuktas huden och känns generellt sätt bättre. För det andra doftar skägget även bättre. När man införskaffar sin skäggolja kan man själv välja om den ska ha en lättare eller kraftigare doft, beroende på vad som passar ens individuella behov. Sist men inte minst blir skägget både rent och mjukt av skäggolja. Ta farväl till hårstrån som står åt alla håll, och få istället ett fantastiskt stiligt skägg som omgivningen tappar hakan av.