Ta din makeup till en helt ny nivå med Becca highlighter

  0
  1969

  Vill du ta din makeuprutin till en helt annan nivå? Då ska du definitivt testa en Becca highlighter. Med hjälp av Becca highlighter kan du markera ditt ansiktes naturliga form och konturer på ett sätt som ingen annan highlighter kan.

  Om du är nyfiken på Beccas makeupsortiment kan du hitta det mesta hos https://www.sephora.se/marken/becca/

   

  Varför använda highlighter?

  Nu kanske du undrar varför man bör använda sig av highlighters. Som tidigare nämnt så används highlighters till att framhäva dina konturer och få ditt ansikte att lysa upp. Alla som är intresserade av makeup och smink bör ha en bra highlighter som en del av sin makeuprutin.

  Det finns ett par olika typer av highlighters. De olika typerna är pressat puder, kräm, flytande och stift. De har alla lite olika egenskaper, och markerar konturer på olika sätt.

   

  Pressat puder

  Highlighters i form av pressat puder är en av de allra vanligaste typerna av highlighters. Becca pressed highlighter lägger sig som ett tunt och fint lager ovanpå din foundation, och ger din hud en vacker glöd. Puderhighlighters ger ofta en skimrande effekt när den appliceras.

  Kräm

  Highlighterkräm är en annan typ av highlighter och ger ofta en mer matt finish än många andra highlighters. Det bästa sättet att applicera en highlighter i krämform är med fingrarna. Alltså helt utan verktyg. Fingrarna hjälper till att värma upp krämen så att den blir lättare att arbeta med.

  Många krämhighlighters av sämre kvalitet kan kännas rätt tunga och feta. Becca highlighter i krämform känns lyxig och lätt på din hud.

   

  Flytande highlighter

  Flytande highlighterm, liksom pressat puder, ger ofta huden en mer skimrande effekt. Om du använder dig av puderfoundation bör du inte välja en flytande highlighter. När en flytande highlighter appliceras ovanpå en puderfoundation, kan det bildas fula fläckar i din makeup. Du vill ju helst inte börja om helt, eller hur?

   

  Du bör heller inte använda en flytande highlighter direkt ovanpå ett nytt lager av flytande foundation. Låt din foundation torka lite innan du lägger din flytande highlighter, så får du ett mycket bättre resultat.

   

  Stift

  Stiftfoundations har ofta en mer gelaktig textur. De är lätta att använda och applicera och ger en bra lyster till din hud.

  Tips och trix

  Det finns ett par saker som man bör tänka på när man använder sig av highlighters.

  Se till att hitta en nyans som passar dig perfekt. Om du använder fel nyans, finns risken att din makeup kommer att se onaturlig ut.

  Det är viktigt att applicera din highlighter på rätt ställen, annars kan ditt ansikte få en helt annan form och ett helt annat uttryck än du har tänkt dig. Det är lätt att ansiktet ser bredare ut på grund av fellagda highlights. Man bör därför lägga sina highlights på ställen som sticker ut lite mer, som tillexempel näsryggen, kindbenen och amorbågen. Det är de konturerna i ditt ansikte som du vill framhäva.

  Slutligen har vi den allra viktigaste punkten. Välj en riktig highlighter av bra kvalitet. Becca highlighter är ett exempel på en pålitlig och kvalitativ highlighter.