Tips om Solhattar

0
2122

Med värme, sol och sommar kommer även risk för att man bränner sig, framförallt näsa och öron som är ömtåliga delar på kroppen i och med den tunna huden vid dessa områden. Inte bara det faktum att man kan bränna sig är noga att tala om, utan risken för cancer är nog större än någonsin när man pratar om solens risker. Man bör alltså alltid ha som regel att antingen bära UV-kläder, smörja in sig med solkräm (en som är skonsam mot huden). Väljer du att inhandla en solhatt som ett extra skydd kan det vara bra att tänka på följande:

 

Varför ska jag bära en Solhatt?

Denna fråga dyker ofta upp i och med ett köp av en solhatt då många tänker på att solkrämen ofta duger och gör jobbet tillräckligt bra, och att en solhatt eller UV-hatt bara skulle vara i vägen och i själva verket inte ha någon betydande skyddsfunktion. Men som vi var inne på innan så skyddar en solhatt mot de delar på kroppen och huvudet där huden är extremt tunn och extra sårbar. En annan anledning är att man vill undvika att använda solkrämer med en massa kemikalier och letar därför efter alternativ som inte kräver någon solkräm alls.

 

Solhatt eller UV-hatt ?

På senare tid har tillgången på uv-kläder och solhattar blivit mycket stor. En solhatt eller uv-hatt täcker ditt huvud och skyddar dig mot solens UV-strålar. När man tänker på barn så är det extra viktigt att huvudet skyddas när de är ute i solen, och under sommarmånaderna kan det vara bra då man vill att barnen ska hålla sig ute och röra på sig, samtidigt som att man vill ge dem de bästa skyddet mot solen. Med en solhatt får du det skyddet du behöver och täcker de nödvändiga delarna så som öra och nacke.

 

Nackskydd eller inte

Köper du en solhatt idag så brukar den täcka i princip hela huvudet och ger bra med skygga för ansiktet och öronen. Hur bred din solhatt är kommer att styra hur mycket av ditt ansikte som styrs. Tänk dock på att din nacke lätt kan vara exponerad även om du har en solhatt. Det är därför bra att veta att det finns alternativ till detta, och det är solhattar med nackskydd som är påsydda på solhatten. Du har säkert sätt det förut, det är som ett tygstycke som hänger och täcker stora delar av nacken och blir i och med det ett effektivt skydd mot solens strålar.

 

Med eller utan snöre

Slutligen så vill vi rekommendera att man bör köpa solhattar med snörning om man har mindre barn, de här typen av solhattar går ofta att knyta under hakan och gör att du inte behöver oroa dig för att hatten ska blåsa av, det gör även hatten lättare att ha på sig för både dig själv och ditt barn. Samtidigt behöver du inte oroa dig att barnet håller på att pillar med händerna. För lite större barn så rekommenderar vi att ni köper en solhatt utan snöre då större barn tenderar att leka mer fritt och bland träd, vilket ökar risken för att barnet fastnar och utsätts för fara.